שבע ברכות באירוסין

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/08/12 10:24 א באלול התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,אנו מתארסים השבוע בעז"ה ורצינו לעשות באירוע שבע ברכות לזוג חברים שמתחתן.. האם הדבר אפשרי מבחינת ההלכה?

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום לכם, ובשעה טובה.
המקרה אליו אתם מתייחסים בשאלה, הוא ארוע של "הכרזה" על כוונת נישואין שלכם, שבו יהיו גם חתן וכלה בשבוע הראשון אחרי החתונה שלהם.
בזה בוודאי אין בעיה. וכי אסור לשתף חתן וכלה בארוע כזה?
"שבע ברכות" מברכים בסעודה בה יש מניין גברים, ובה השתתפו גם חתן וכלה בשבוע הראשון לנישואין. ממילא, אם "מותר" לזוג שנישאו להשתתף בסעודה לכבוד הכרזת נישואין, אז בוודאי שאין מניעה לברך "שבע ברכות"...
ושוב- "מזל טוב" לכם, ולזוג הנישא...