שבע ברכות עיתון חילוני

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/08/12 21:32 יד באב התשעב

שאלה

שלום, קראתי ילקוט יוסף בחלק 'שובע שמחות' שאין לברך את כל 7 הברכות אלא אם כן הסעודה היא בבית החתן. וכידוע לי היום ברוב הפעמים שיצא לי להתארח באירוע כזה, זה אף פעם לא היה בבית החתן.

שאלה נוספת שלא קשורה - האם אמור להיות מניע הלכתי כלשהו להתראיין לעיתון לא דתי?

תשובה

שלום

א.זו הכרעת מרן השו"ע, וכך נוהגים הספרדים. האשכנזים נוהגים לברך גם בבית שאינו של הזוג.

ב.מניע הלכתי- לקדש שם שמים ע"י כתיבת דברי אור ומוסר ויושר שיקרבו ישראל לאביהם שבשמיים ולמוסר.
מניעה הלכתית- אם העיתון הוא בעל תרבות חילונית מובהקת, כגון תמונות לא צנועות ומאמרי לשון הרע וכדומה, עדיף להתרחק מכך ולא לכתוב בו, אוי לרשע ואוי לשכנו. יש לנו עיתונים ב"ה, ישרים וטובים.

כל טוב