עין הרע

חדשות כיפה הרב אייל קרים 11/06/03 06:31 יא בסיון התשסג

שאלה

רציתי לדעת מה המשמעות של עין הרע. כל הזמו מטפטפים לי להזהר מעין הרע (טוענים שיש מה לקנא בי) ורציתי לדעת האם זה נכון שאם לא מאמינים בעין הרע אז הוא לא חל עליך.

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לעין רעה ישנם מקורות רבים בתלמוד. למשל מסופר על רב (בבא מציעא דף קז:) שהיה במקום שמצויה עין רעה, ואמר שתשעים ותשעה מהמתים שם הם מעין רעה ורק אחד מת בידי שמים. גם על המצוה למנות את עם ישראל ע"י מחצית השקל, נאמר שהטעם הוא משום עין רעה.
מצד שני מצאנו שכהן גדול עשה יו"ט לאוהבו בצאתו בשלום מן הקודש במוצאי יום כיפור ולשאלה מנין היה לו מיד בצאת יו"כ סעודה השיבו שמכיון שבטח בה' שיצא בשלום, לא חשש להכין סעודה מלפני החג. זאת אומרת שמי שבטחונו בה' גדול יכול להתעלם מ"עין רעה". אעפ"כ אם טוענים "שיש מה לקנא בך", ראוי שלא תבליטי אותם דברים משום עין רעה, ומשום שאינך במדרגת הכהן הגדול.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן