הוצאת תקע בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 02/06/03 20:03 ב בסיון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום וברכה.

הרב ענה לשאלה של שואל/ת אחר/ת הערב בנושא הוצאת תקע של מכשיר חשמלי שלא עובד בשבת, שזה

מותר בשינוי אם יש צורך.

רציתי לציין שבימינו כמעט כל מכשירי החשמל כוללים מעגלי מתח נמוך ולכן השנאי עובד תמיד גם אם המכשיר כבוי לגמרי - ולכן הוצאת התקע מהשקע היא ניתוק מעגל חשמלי בו זורם זרם, ולכן אין הבדל בין ניתוק כזה לבין ניתוק נורה דלוקה.

אני מדבר על מכשירים כגון:

טייפ, רדיו, סי די, וכל מערכות הסטריאו

טלויזיות

שנאים וספקים

וידאו

מחשב

מטען סוללות

וגם חלק ניכר משאר סוגי המכשירים.

האם עדיין הדין הוא כפי שכתב הרב, או שהרב התכוון אך ורק למכשירים בהם ידוע באופן ודאי ומוחלט כי אין שנאי פנימי כזה?

תשובה

ב"ה

שלומות

לכאורה לפי מה שהבאת בשאלתך אין שום היתר להוציא מכשירים אלה מתוך התקע.

תודה על המידע,

שי