מצעד הגאווה

חדשות כיפה רבני בית הלל 23/05/12 23:21 ב בסיון התשעב

שאלה

מה דעתכם על מצעדי"הגאווה"?

תשובה

מצעדי הגאוה הינם מקור לבושה.אין כל מקום לעשות חגיגות ואידיאליזציה ממעשים שמוגדרים ע"י התורה כחטא חמור.
עם זאת, ראוי לציין שבעל נטיות הפוכות אינו חוטא בהגדרה ואינו חייב להסתיר את נטיותיו.
על החברה לסייע לבעלי נטיות הפוכות ולמשפחותיהם להתמודד עם מצבם המורכב. כאמור, אין בכך הצדקה של מעשים המוגדרים ע"י התורה כחטא, אלא הבנה שבעל הנטיה ההפוכה הוא אדם אשר נולד עם נטייה זו שלא בבחירתו ועלינו לכבדו ככל אדם, לקבלו ולסייע לו להשתלב בחברה ובקהילה.

(משיב: הרב רונן נויבירט)

רבני בית הלל משיבים על שאלות גם בפייסבוק - כנסו עכשיו - http://www.facebook.com/B.Hillel?filter=2