משמעות השם מיכל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/03 15:34 כד באייר התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת בפירוט על משמעות השם מיכל, תכונותיו וכל המשתמע מזה..

והאם התכונות נלקחות מהדמות התנכית??

תודה.

תשובה

בס"ד

הגאולה העתידה היא חיבור נכון בין בניה של רחל ובניה של לאה. הכוחות הללו מתגלים לעתיד לבא על ידי משיח בין יוסף ומשיח בין דוד. בדורות הראשונים הם התגלו על ידי יוסף ויהודה. שנים שהיה שינהם מתח גדול וידעו בסוף להשלים בינהם.
הנביא יחזקאל מתאר את אחרית הימים אחרי חזון העצמות היבשות במילים הללו:
וַיְהִי דְבַר ה’ אֵלַי לֵאמֹר: (טז) וְאַתָּה בֶן אָדָם קַח לְךָ עֵץ אֶחָד וּכְתֹב עָלָיו לִיהוּדָה וְלִבְנֵי יִשְׂרָאֵל חֲבֵרָיו וּלְקַח עֵץ אֶחָד וּכְתוֹב עָלָיו לְיוֹסֵף עֵץ אֶפְרַיִם וְכָל בֵּית יִשְׂרָאֵל חֲבֵרָיו: (יז) וְקָרַב אֹתָם אֶחָד אֶל אֶחָד לְךָ לְעֵץ אֶחָד וְהָיוּ לַאֲחָדִים בְּיָדֶךָ: (יח) וְכַאֲשֶׁר יֹאמְרוּ אֵלֶיךָ בְּנֵי עַמְּךָ לֵאמֹר הֲלוֹא תַגִּיד לָנוּ מָה אֵלֶּה לָּךְ: (יט) דַּבֵּר אֲלֵהֶם כֹּה אָמַר אֲדֹנָי אלוקים הִנֵּה אֲנִי לֹקֵחַ אֶת עֵץ יוֹסֵף אֲשֶׁר בְּיַד אֶפְרַיִם וְשִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל חֲבֵרָיו וְנָתַתִּי אוֹתָם עָלָיו אֶת עֵץ יְהוּדָה וַעֲשִׂיתִם לְעֵץ אֶחָד [וְהָיוּ אֶחָד בְּיָדִי: [(כ) וְהָיוּ הָעֵצִים אֲשֶׁר תִּכְתֹּב עֲלֵיהֶם בְּיָדְךָ לְעֵינֵיהֶם:
(כא) וְדַבֵּר אֲלֵיהֶם כֹּה אָמַר אֲדֹנָי יֱדֹוִד הִנֵּה אֲנִי לֹקֵחַ אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מִבֵּין הַגּוֹיִם אֲשֶׁר הָלְכוּ שָׁם וְקִבַּצְתִּי אֹתָם מִסָּבִיב וְהֵבֵאתִי אוֹתָם אֶל אַדְמָתָם: (כב) וְעָשִׂיתִי אֹתָם לְגוֹי אֶחָד בָּאָרֶץ בְּהָרֵי יִשְׂרָאֵל וּמֶלֶךְ אֶחָד יִהְיֶה לְכֻלָּם לְמֶלֶךְ וְלֹא יִהְיוּ עוֹד לִשְׁנֵי גוֹיִם וְלֹא יֵחָצוּ עוֹד לִשְׁתֵּי מַמְלָכוֹת עוֹד: (כג) וְלֹא יִטַמְּאוּ עוֹד בְּגִלּוּלֵיהֶם וּבְשִׁקּוּצֵיהֶם וּבְכֹל פִּשְׁעֵיהֶם וְהוֹשַׁעְתִּי אֹתָם מִכֹּל מוֹשְׁבֹתֵיהֶם אֲשֶׁר חָטְאוּ בָהֶם וְטִהַרְתִּי אוֹתָם וְהָיוּ לִי לְעָם וַאֲנִי אֶהְיֶה לָהֶם לֵאלֹהִים: (כד) וְעַבְדִּי דָוִד מֶלֶךְ עֲלֵיהֶם וְרוֹעֶה אֶחָד יִהְיֶה לְכֻלָּם וּבְמִשְׁפָּטַי יֵלֵכוּ וְחֻקֹּתַי יִשְׁמְרוּ וְעָשׂוּ אוֹתָם: (כה) וְיָשְׁבוּ עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נָתַתִּי לְעַבְדִּי לְיַעֲקֹב אֲשֶׁר יָשְׁבוּ בָהּ אֲבוֹתֵיכֶם וְיָשְׁבוּ עָלֶיהָ הֵמָּה וּבְנֵיהֶם וּבְנֵי בְנֵיהֶם עַד עוֹלָם וְדָוִד עַבְדִּי נָשִׂיא לָהֶם לְעוֹלָם: (ספר יחזקאל פרק לז )
[מיכל ]– היתה הבת של שאול המלך והיתה נשואה לדוד. על הרקע הזה היו לה מתחים עם אביה ועם בעלה. כל חייה היו הנסיון לגשר בינהם וכיון שזה לא כל כך צלח בידה – היא שילמה על כך מחיר כבד שלא היו לה ילדים.
[אבל…..]
בשעת מותה היו לה ילדים, כמו לרחל אימנו ויש בזה סוד. מהו?
שאת המשימה הגדולה שהיא לקחת על עצמה בחייה ולא הצליחה – ימשיכו יוצאי חלציה. וזאת הנבואה של יחזקאל שקראת לעיל.
את ששמך מיכל צריכה לדעת ש[תפקידך בחיים הוא לחבר].
שלום בין אחים.
שלום בין פלגים שונים בעם.
שלום בין כל מי שסביבך.
בכל מקום שתראי שנים רבים, שונים שונאים, מתוכחים – חפשי את הדרך לחבר בינהם.
כל פעם שתשמעי לשון הרע – חפשי דרך להעביר שיחה או לעשות שלום.
זה שמה של מיכל.

רמז לדבר יש בגימטריה של השם מיכל שהוא 100 המסמל את השלמות.
דַּבֵּר אֲלֵהֶם כֹּה אָמַר אֲדֹנָי אלוקים הִנֵּה אֲנִי לֹקֵחַ אֶת עֵץ יוֹסֵף אֲשֶׁר בְּיַד אֶפְרַיִם וְשִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל חֲבֵרָיו וְנָתַתִּי אוֹתָם עָלָיו אֶת עֵץ יְהוּדָה [וַעֲשִׂיתִם לְעֵץ אֶחָד וְהָיוּ אֶחָד בְּיָדִי: [

בהצלחה