קטניות- זה לא רלוונטי!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/04/12 17:24 יא בניסן התשעב

שאלה

לפי מיטב הבנתי, אנו שומרים את הלכת הקטניות עפ"י מנהג של דורות קודמים אשר אז היה חשש לערבוב חיטה עם קטניות.

זאת אומרת שכרגע הלכה זו היא בעצם מסורת, שהרי היום אין בילבול בין סוגי המזון השונים.

ואני תוהה למה ככ הרבה שואלים ועוסקים בעניין הקטניות אם בעצם זה אפילו לא בגדר חמץ?

הרי פסח מלא בכל מקרה בהלכות וקושיות, למה לא לחסוך את כל העניין הזה ולהבין שהמסורת הזו כבר לא רלוונטית.

בזמן הזה אפשר לעסוק בסוגיות אחרות.

אשמח לתגובה=)

יום טוב ותודה!

תשובה

שלום

גזירת קטניות רלוונטית מאד.
הן בשל החשש שתיכנס מעט חיטה לאורז או לקטניות אחרות, הן בשל החשש שאנשים תמימים יבואו להתבלבל בשל הדמיון בין העיסות, הן בשל הבנת התו´ס שגם רבנן שחלקו על ר´ יוחנן בן נורי רק חלקו לגבי איסור תורה אך מודים שאסור מצד חמץ נוקשה מדרבנן.
אולם ניתן להקל בתערובת מערב פסח, או בקטנית של נגעה במים, או בקטנית שלא היתה בזמן הגזירה.

כל טוב