פסח-אימי מסרבת לכשרות

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 02/04/12 10:56 י בניסן התשעב

שאלה

שלום,

יש לי שאלה שנורא מטרידה אותי עקב חג הפסח המתקרב.

אימי מסורתית..אני דתיה.. אימי לא שומרת את חג הפסח במלאו,יש לנו סדר חג אך בנוגע לחמץ אימי מסרבת להוציאו מהבית.מבחינתה פסח זה חג לניקיון בלבד. אימי מכירה את ההלכות אך איננה מעוניינת להוציא את החמץ מהבית. (יש במקרר לחם) אני לא יודעת מה לעשות כיוון שלצאת מהבית לשבוע של הפסח איני יכולה. הכלים שלנו לא כשרים לפסח ואימי מסרבת להחליפם בפסח. מה עליי לעשות? הסברתי לה שהדבר חשוב לי מאוד אך היא מסרבת. אני אעשה מכירת חמץ אך אני לא יודעת מזה שווה כשיש במקרר מול העיניים לחם!!! ובמזווה יש ספגטי,בקיצור-יש חמץ שמפוזר בכל הבית. מה עליי לעשות?! כיצד אוכל לשמור על החג כהלכה?! אנא עיזרו לי!

תשובה

שלום
תבקשי מאימא שלך רשות לבצע את מכירת החמץ במקומה
(יש אפשרות למכור דרך האתר) כאשר היא יכולה להשאיר אותו במזווה. במהלך החג תשתמשי בכלים חד פעמיים. וכמובן פסח הוא זמן נחמד לחזק את הקשר עם חברות ולהתארח אצלם חלק מהימים...

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628