אכילת קטניות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/03/12 12:46 ז בניסן התשעב

שאלה

שלום, אני במקור ספרדייה ולפני שנתיים נישאתי לאשכנזי, בפסח שעבר מאוד היה לי קשה להתרגל לשבוע ללא קטניות כלל במיוחד בגלל היותי מאוד בררנית באוכל, השנה בשעה טובה אני בהריון בחודש 8 והייתי רוצה לדעת אם ניתן לעשות התרה חלקית לאכילת קטניות בפסח? מה שבמיוחד חסר לי זה אכילת ממרח שוקולד חלבי, שמאוד ניסיתי למצוא כזה שכשר לאוכלי קטניות אבל ללא הצלחה.

תודה מראש,

הילה

תשובה

שלום

כולם יכולים לאכול שוקולד (שכתוב עליו כשר לפסח לאוכלי קטניות), שגזירת קטניות לא חלה על קטניות שלא היו בזמן הגזירה כגון שמן סויה, וגם הקטניות בטלות ברוב מערב פסח, וגם מדובר רק בשמן קטניות שלא בא במגע עם מים. וקל וחומר שמותר בהריון. ולא צריך התרה לזה, שגם בעלך יכול לאכול.

כל טוב