מכירת חמץ

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 27/03/12 12:45 ד בניסן התשעב

שאלה

האם מותר למכור במכירת חמץ גם שקיות עם גריסים, גרעיני חיטה ופתיתי שיבולת שועל.וכן חבילות של קמח. או שעלי לזרוק לפח מוצרים אלו?

תודה

תשובה

שלום
כן. מוצרי מזון ותרופות טעימות יש ספק אם נתערב בהם מעט חמץ, ואין ראוי לאבדם מפני ספק כזה, וכן אין אפשרות להשאירם בבית שמא יש בהם חמץ, לפיכך הטוב ביותר למוכרם במכירת חמץ ולצאת בזה מהספק.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628