מכירת חמץ בפסח - חובה?

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 26/03/12 16:06 ג בניסן התשעב

שאלה

כבוד הרב, האם חובה למכור חמץ בפסח? משפחתי לא רגילה לכך. אבא שלי תמיד שם את החמץ במקלט [המקלט אינו נמצא בבית] וכעת שהתחזקתי ב"ה אני יותר מקפידה בנושאים הללו. אשמח אם תענה לשאלתי. תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
חובה. הנחה במקלט מתוך כוונה לחזור ולהשתמש בזה אחר הפסח לא מועילה . הוא יכול להמשיך להניח את החמץ במקלט ואךת תבקשי ממנו רשות להיות שליחה שלו ולמכור את החמץ הזה לגוי דרך האתר. בדרך כלל במוצאי החג הגוי לא מממש את המכירה והחמץ חוזר להיות שלכם .

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=628

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן