חמץ בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 25/03/12 20:05 ב בניסן התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום, האם חובה למכור חמץ בפסח? מכיוון שכל שנה אבא שלי שם את כל החמץ במקלט. זה בסדר?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

איסור חמץ לא חל רק על מה שבביתנו אלא על כל מה שברשותנו. לכן, גם אם אתם נוהגים למקם את החמץ מחוץ לביתכם אין זה פותר אתכם מאחריות.

מובן שלכתחילה עדיף שתאכלו את החמץ ותגיעו ללא חמץ כלל לפסח. מכל מקום, אם יש לכם חמץ במקלט יש למכור את החמץ בכדי לא לעבור על איסור חמץ בפסח.

בברכה,
אביאל
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן