פסח

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 20/03/12 15:16 כו באדר התשעב

שאלה

בס:ד

האם אפשר להקיפא 2 חלות במקפיא ולכלול את המקפיא במיכרת חמץ

וביום שישי בלילה לאחר חצות (כאשר תוקף מכירת החמץ פגה) האם אפשר להוציא את החלות לשימוש לשבת

השנה שביעי של פסח זה יום שישי

תודה ופסח כשר

אייל

תשובה

שלום וברכה!

יש הרבה מן האוסרים למכור חמץ גמור, אך יש מקלים. אני סבור שאין למכור חמץ גמור כי כל ההיתר היה רק לסוחרים המחזיקים כמויות מסחריות של חמץ ויש להם הפסד מרובה עד מאד מהביעור.

אך גם אם תמכור חלות יהיה אסור לאכול אותם בשבת שלאחר שביעי של פסח כי החלות תהיינה מוקצה כי בבין השמשות הן עדיין אסורות ונדחות בידיים (הרי גם אחרי השקיעה בשיבע של פסח היה חובה לבערם אילו היו שלך) ולכן הן מוקצות לכל השבת. בנוסף לכך המכירה לא תפוג בליל שבת, אלא רק במוצאי שבת.

השנה נרגיש קצת כמו אחינו בחו"ל שיש להם יום שמיני של פסח.

בברכה,

חיים בריסק