כשרות אלומיניום לפסח

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 15/03/12 13:59 כא באדר התשעב

שאלה

שלום רב, האם תבניות אפיה חד פעמיות מאלומיניום צריכות הכשר לפסח או שהחשש שרודדו עם שמן שיוצר מקטניות איננו נכלל בגזרה?

בברכה

אורן

תשובה

שלום רב,
לגבי כשרות תבניות ונייר כסף, יש חשש שמשתמשים בשומן מן החי או בשמן צמחי שאינו כשר לפסח.
כעקרון, ייצור אוכל הינו מורכב מאוד ויש חששות שונים, גם שמן צמחי, ללא ביקורת מתאימה יכול להיות מעורבב עם שמנים אחרים.
לכן, חשוב שיהיה הכשר על תבניות לכל השנה ובמיוחד לפסח. לגבי גזירת שמן קטניות, זו מחלוקת ידועה, וכל אחד יעשה כמנהגו. רבים מחמירים בזה כיום.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.