מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 12/03/12 18:13 יח באדר התשעב

שאלה

לכבוד הרב שלום רב.!! יש לי שאלה בנוגע למכירת חמץ:

לכבוד חג הפסח הבא עלינו לטובה,מתחילים כמובן נקיונות וכילוי החמץ שבביתינו.מבחינת להיפטר מהחמץ,כמידי שנה התפטרתי מהכל,עשיתי בדיקה לאור הנר ולמחרת ביעור כהלכה. אך השנה רכשתי דבר שנקרא 'אבקת חלבונים'.לא יודע אם כבודו שמע על כך,אך זוהי אבקה משערבבים עם נוזל ומטרתה לגרום לעליית משקל (בעיקר למי שמתאמן ולמי שמשקלו נמוך מהרצוי). דלי של אבקת חלבונים עולה בסביבות ה350 שקל.לצורך העיניין היא מכילה מעט קמח חיטה.

שאלתי היא האם ניתן לעשות מכירת חמץ ולהשאיר את האבקה במקום נעול ומכוסה לאורך הפסח? הרי אנחנו מברכים בביעור על החמץ שראינו ושלא ראינו.ואם אני משאיר את זה -יצאתי מידי חובה במכירה? אשמח לדעת מהי דעת תורה בעיניין ואם צריך נזרוק את זה. תודה

תשובה

בסד
שלום רב אפשר למכור חמץ זה ביחד עם השאר אף כי אני מבין שזו רק תערובת חמץ מולא חמץ גמור .
לסכום יש לכסות ולהצניע לפני הפסח ובנוסף למכור את החמץ שבבית .(0הנוסח של בטול חמץ מגבר רק על חמץ שלנו אבל של אחרים אננו יכולים לבטל ולכן מוכרים..)
בברכה