שאלה
שלום לכבוד הרב.
קראתי את הכתבות על הבחירות לרבנות הראשית שהתפרסמו השבוע בעיתון הצופה וראיתי שסוף סוף יוצאת האמת לאור ומתברר מכתבתו של אחד בשם חיים פלק שנציגי המפד"ל והציבור הציוני בגדו בך ועשו הסכם עם הרב עמר על מנת שהרב אריאל יבחר.
אני שמח שהאמת התגלתה ואי אפשר לתלות בך את הכשלון של הרב אריאל. אבל אני כואב מאוד על הבגידה במו"ר אביך הרה"ג מרדכי אליהו שליט"א ובך.
בא לי לתת גט למפלגה שמזלזלת ברבנים. בחינוך שלה, ובכל הדרך שלה. ואני רוצה לעשות שאלת רב לפני כן.
בכבוד רב ובתודה מראש.
תשובה
בס"ד
כל מה שהתפרסם עכשיו בעיתון הצופה - נכתב כאן באתר לפני חודש.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25104
מסקנה - אי אפשר להחזיק את השקר יותר מידי זמן. בסוף הוא מתגלה.
הרבה מחשבות עלו בראשי בעקבות הבחירות הללו, אבל אני לא יודע אם הדרך היא להרוס ולפרוש.
זה ברור שהנהגה הציבורית של הציבור הציוני בגדה. טעתה, ונפלה בגדול.
זה חבל מאוד כיון שקול הציונות הדתית ישמע פחות חזק. מישרות דיינות וברבנות יוענקו לתלמידי חכמים מבית מדרש אחר, וכל רוח הגבורה של הציבור הציוני תשמע בקול חלושה.
אבל לא להתיאש. העיקר אינו במשרות ובפוליטיקה. העיקר הוא בעשיה שבשטח.
** צריך יותר רוח גבורה.
** צריך להמשיך וללכת קדימה.
** צריך לעשות ולא להצטער על העבר.
אפשר לעשות מכל מקום ומכל עמדה. גם מהמקום שבו אתה נמצא, וגם מי שאינו רב שמכהן כרב ראשי יכול להשפיע רבות על רוחו של עם ישראל.
אני רוצה לצרף לך מאמר של חבר שלי על הבחירות לרבנות הראשית. זה מאמר שלא מסתפק בקיטורים - הוא גם נותן פיתרון ולכן אני מצרף לך אותו לקריאה.
{************************************}
{[מנהיגים – קחו אחריות!!]}
מה משותף לאופקים. בית שאן. באר שבע חיפה ותל אביב?
שבכל המקומות הללו נבחרו בשנים האחרונות רבנים שנתמכו על ידי תנועת ש"ס. למרות שממולם עמדו מועמדים תלמידי חכמים ענקיים בעלי מעשה ובעלי מידות בוגרי ישיבות הסדר. רוב נציגי המפד"ל המקומיים תמכו במועמדי ש"ס.
אם התופעה הזו היתה קורה רק במקום אחד, היה אפשר להטיל דופי במועמד זה או אחר. כשרואים שדבר זה קורה באופן עקבי בכל הארץ (כמעט) צריכים להבין שיש כאן שפיפות רוחנית שמחייבת טיפול שורש. הבעיה הזו הגיעה לשיאה בבחירות לרבנות הראשית לישראל כשרבים מנציגי המפד"ל הצביעו למועמדה של תנועת ש"ס, בגאווה ובהתלהבות.
ראוי לקרוא היטב את תוצאות הבחירות לרבנות הראשית. ולהבין שיש כאן המשך של אותה תופעה שמתגלה בבחירות לרבני ערים. הרב רצון ערוסי שליט"א רבה של קרית אונו זכה בשלוש קולות בלבד!! מדובר במועמד ראוי לכל הדעות. איש בעל מעשים רבים. ד"ר למשפטים שפועל בהיקף ארצי להקניית המשפט העברי. הוא לא צעיר מידי ולא פסול משום צד שהוא. הוא לא נופל מהרב שלמה עמר במאומה. למה הוא נדחה באופן כל כך גס על ידי נציגי המפד"ל?
אם תחברו את כל הקולות שקיבלו כל מועמדי הציבור הציוני לא תגיעו לרבע ממספר הנציגים הציונים דתים בגוף הבוחר. הם הצביעו לש"ס. למה זה קורה? האם זה בגלל שלמפדל אין ענין בציבור הספרדי? או בגלל שכל ענין "הרבנות" - קטן עליה?
******
בעוד מספר שבועות צפויות להתקיים בחירות לרב ראשי ספרדי לעיר עכו. יש מועמד ציוני תלמיד חכם מאין כמוהו. בן לעיירת פיתוח, בוגר ישיבת שבי חברון, הקים בעכו גרעין תורני לתפארת. הביא לעיר עשרות משפחות יהודיות חיזק את מערכת החינוך. הקים במקום בית ספר תורני מצליח. הקים בעיר ישיבת הסדר עם עשרות תלמידים שמהפכה של ממש. יש כמובן מועמד של תנועת ש"ס שמוביל את הדרך הרוחנית שלהם. במי לדעתכם יתמכו נציגי המפד"ל??
יפה ניחשתם!!
******
חייבים להבין ב"אופן אמיתי" למה הרב יעקב אריאל הפסיד להרב יונה מצגר? אני מדגיש "אופן אמיתי" ולא לחפש "פתרון נח". כי אם רוצים בפעם הבאה להצליח – חייבים להתמקד בבעיה האמיתית ובפתרונה.
כל התלית הכשלון הרב יעקב אריאל במועמדות של הרב שמואל אליהו היא "פתרון נח". זו מלאכה קלה מאוד להטיל אחריות על אחרים במקום לתקן את הטעון תיקון. מה הטענה שנטענה שוב ושוב מעל דפי עיתון הצופה? כאילו בגלל הרב אליהו לא נחתם הסכם על הרב עמר.
די להסתכל בתוצאות כדי להבין שמטה הרב אריאל כן עשה הסכם עם מטה הרב עמר. לא צריך להיות מנתח מערכות בשביל לדעת את הנתון הזה. למרות הנסיונות להכחיש את העובדה הזו - זה כבר פורסם בכמה מאמרים בעיתון הצופה על ידי ראשי המטה הרב אריאל. הם סיפרו שיומיים לפני הבחירות נרקם דיל בין אנשי המפד"ל ואיחוד לאומי לבין אנשי ש"ס על תמיכה הדדית בזוג הרבנים אריאל\עמר.
מה שקרה בפועל היה צפוי. נציגי הציבור הציוני תמכו שוב במועמד של תנועת ש"ס. כמובן שלא עלה על דעת שום נציג מנציגי ש"ס לקיים את ההסכם הזה.
כל עוד לא התברר קיומו של ה"דיל" הזה היו אנשים עלולים לטעון כי היה אפשר לעשות הסכם שיאפשר ויתור על משרת הרב הספרדי לטובת בחירתו הרב האשכנזי. עכשיו שהתבררה הבגידה הגדולה (והצפויה) של ש"ס לכאורה היה צריך להפנות את התלונות לאלה שלא עמדו בהסכם – לסיעת ש"ס.
ואכן בעיתון ידיעות אחרונות פורסם למחרת יום הבחירות שכך באמת נעשה בישיבת סיעת המפד"ל. אבל סיעת המפד"ל הבינה מהר מאוד שקשה להלין על חבריה מתנועת ש"ס שהפרו הסכם. הם בגדו ברב אליהו - ונכשלו. ש"ס בגדה במפד"ל - והצליחה.
****
[מה הפתרון האמיתי?]
** אם המפד"ל היתה נלחמת על הרב אריאל והרב אליהו כמו שש"ס נלחמת על מה שחשוב לה - הכל היה נראה אחרת.
** אם היא היתה דופקת על שולחן ראש הממשלה ואומרת זה החשוב לי ביותר ולא אין ממשלה!!.
** אם השרים היו מבהירים לכל ראשי הערים שהנושא הזה היום הוא הראשון במעלה, התוצאות היו אחרות.
** אל לנו לשכוח שהכח היום בידו היא המפד"ל והאיחוד הלאומי. לא ש"ס ואגודה.
{** ** ** ** ** ** }
אבל כל זה לא נעשה. אולי זה לא כל כך פופולארי כמו הורדת שכר הבכירים (שבאמת חשובה מאוד).
שרינו ונציגינו חושבים שאפשר ללמדת את הערכים של הציונות הדתית ישירות דרך הרדיו והטלויזיה. וזו הטעות הגדולה. כדי להצליח צריכים רבנים ומחנכים שיעשו את העבודה בשטח.
****
היחס הקבוע של תנועת המפד"ל לרבנים ולתורה צריך שינוי משמעותי. זה לא הרב מרדכי אליהו או הרב אברהם שפירא שמותקפים בעיתון הצופה לעיתים קרובות מידי על ידי רבנים קטנים ופוליטיקאים גדולים. זו דרכה של תנועה שהצהירה מעל כל במה שהיא לא נשמעת לרבנים. עיתון "הצופה" - שנותן במה רחבה למשמיצים - רק ממשיך את הקו של המפלגה.
****
אפשר לתקן.
{************************************}
{עד כאן המאמר!!}
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם