שאלה
שלום הרב
אני חוזרת בתשובה, ואספתי במשך חמש שנים מחברותי עשרות עגילים ופירסינג בפופיק (תסלח לי...), בתוך מטרה להכין מהם .... כתר לתורה!
השאלה היא אם זה מותר, הרי העגילים היו בפופיק, ולא הכי צנועים. העגילים יהיו חלק מהכתר ולא מכולו בכל אופן.
בבקשה מחכה לתשובת כבוד הרב
תשובה
שלום
זה רעיון חביב, ואינני מוצא בו פסול.
את כלי המקדש הכינו בין היתר מתכשיט כומז שהוא פירסינג במקום מאד לא צנוע, אשר תרמו נשות ישראל. ודרשו חז"ל- כומז, נוטריקון כאן מקום זימה.
ואמנם בבניית הכיור סרב תחילה משה לקחת את המראות הצובאות מהנשים על מנת לבנות מהן כיור, והסביר רמב"ן בפרשת ויקהל שמשה חשב ששאר הכלים נעשו מתערובת תכשיטים ולכן הכומז בטל, אך כאן כל היור יהיה עשוי מכזה דבר שנועד לענייני יופי ומיניות.
ואף על פי כן, התיר את הדבר הקב"ה.
אצלכן, יש שתי סיבות להיתר- העגילים אינם הדבר היחיד ממנו תעשו את הכתר, וגם ניתן ללמוד מדין הכיור שאם התרומה נעשית מיראת שמים יש בזה צד להיתר.
ולמגדר מילתא- על כל פנים, לא להשאיר את העגילים בצורתם אלא לשנותם כך שלא יזכירו אסוציאציות לא צנועות אצל המביטים בכתר.
עלי והצליחי בעבודת ד´
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם