ההבדל בין אמונתנו למוחמד עטא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 12/01/12 17:31 יז בטבת התשעב

שאלה

אם אני מבין נכון אמונה בדת ישראל לא אמורה להתבסס על הוכחות אלא פשוט על אמונה.

אבל הרי גם מוחמד עטא האמין שכשהוא תוקע מטוס במגדל הצפוני של התאומים ורוצח אלפי בני אדם הוא מקיים את רצון האל וגם טורקוומדה חשב ככה כשהוא שרף יהודים בכיכרות ספרד.

איך,אם כך,אפשר לבסס אמונה על אמונה בלבד?

תשובה

שלום

יצירתנו ההלכתית אינה פרטית אלא כלל ישראלית, ולכן לא תיפול הטעות בהכרעת הכלל במוסר בדרכי התורה וביחוד לאחר שנתברר גם בדרכי השכל.
אצליהם אין תורה והלכה מסועפות ומסודרות שנידונו במשך אלפי שנים. הפתואות המוסלמיות אינם כה עתיקות, ולא נידונות בפרהסיא ובעומק רב כאצלינו, עברתי על כמה עשרות פאתוות ואין מה להשוותן בעומקן ומורכבותם לחידושי התו'ס על התלמוד, ק"ו לתלמוד עצמו. וגם לא לש"ך או לכף החיים.

כמו כן, אמונתנו נשענת על התגלות אלוקית ברורה לכלל ולא על מגע של נביא אחד, שלו אין להאמין בסתירת השכל.

ובנוסף- זה עצמו עניין של אמונה, שד' עימנו. כך אנו יודעים מעומק האזנת הנשמה את החיבור האלוקי, וזה מעין שובל נבואה.

כל טוב