אדריכלות יהודית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/03 09:05 ח באייר התשסג

שאלה

מהו בית יהודי מהבחינה האדריכלית, כלומר החיצוניות של המבנה ולא מהבחינה הפנימית כלומר הצד הרוחני?האם יש הנחיות מפורשות לגבי איך לבנות ולעצב בית יהודי?

תודה דקל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום לך דקל

לעניין שאלתך אודות מבנה הבית, הנקודות שצריך להקפיד עליהן בבניית בית (מבחינה חיצונית) הן:
א. חלונות לבית (מיקום החלונות שלא יסתכלו לתוך ביתו, רבוי חלונות, שהחלונות לא יהיו כנגד דברים אסורים).
ב. עשיית מעקה בבית או על כל תקלה אפשרית כגון מדרגות בבית.
ג. חדר שינה באופן שראש המטה לצפון והרגלים לדרום. ויש חולקים וסוברים שאין צורך להקפיד בהכי.
ד. יש לדאוג שיהא מרחק בין המטות לימים שהאיש והאשה אסורים בהם.
ה. מטבח להשתדל שיהיו שני כיורים.
ו. אם אפשר לכוון את השירותים באופן שהמתפנה יפנה לכוון דרום, ויש מי שאומר שבימינו אין צורך להקפיד בהכי.
ז. יש להשתדל שהסוכה תהא קרוב לבית שיוכל לגור בה כביתו.
ח. יש להשאיר בבית אמה על אמה זכר לחורבן.

כדאי להשיג את ספר הבית של הרב לרנר שליט"א. ויש בו עוד פרטים בשאלה זו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן