חנוכה תיקון חצות סגולה לזרע של קיימא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/12/11 15:29 כד בכסלו התשעב

שאלה

לרב שלום!

הבנתי שיש סגולה בחנוכה לומר תיקון לאה הסגולה היא בשביל זרע של קימא האם גם אישה יכולה לומר תיקון לאה? מכיון שזה חלק מתיקון חצות ואני יודעת שבנות לא יכולות להגיד תיקון חצות. תודה מראש א

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך ותזכי למצוות וגם לזרע של קיימא,

אכן מו"ר הרב מרדכי אליהו זצ"ל כותב שנשים אינן אומרות תיקון חצות, אבל הן יכולות ללמוד ח"י פרקי משנה. לכן הצעתי לך במקום זאת ללמוד בכל ערב בלנ"ד משניות ואם את יכולה ללמוד 18 פרקי משנה בכל לילה - מה טוב ומה נעים.

הערה
לקיים מצוות כ'סגולה' זה תמיד מפחית מערך המצוות
תיקון חצות נועד לבכות על החורבן ועל צער השכינה ועצם הפיכתו 'לסגולה' מאבדת את ערכו.
האדם במקום לחשוב על צער השכינה הוא חושב על צער שלו.
איני מזלזל בצערך ובקשייך אבל אצל רובנו צער השכינה מעסיק אותנו פחות מידי ביחס לצערנו על עצמנו, ותיקון חצות לאלו שאומרים אותו הוא מיוחד לצער השכינה ולא לצערנו.

חנה אמנו מראש ויתרה על הזכות לגדל או לראות את בנה כי היא רצתה בן למען השכינה ולא למענה, עייני במפרשים ובמדרשים בתחילת ספר שמואל.

לסיכום
עדיף ללמוד 18 פרקי משנה או חלק מהן
ובעזרת השם זכות זו תעמוד לך להפקד בזרע של קיימא

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן