הלכה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/12/11 18:45 יא בכסלו התשעב

שאלה

אם יש ילדים שמקללים אותי ומכים אותי האם מותר לי לקלל אותם בחזרה ולהכות אותם בחזרה?

תשובה

שלום וברכה,

בפשטות יש שני כיוונים הפוכים בשאלה זו. מחד, אנו מבינים כי התורה לא ציוותה עלינו להיות בובת ספוג לכל מכה ומקלל והיא מכירה בזכותנו לעמוד על שלנו. מאידך אנו יודעים שיש עניין להיות מהנעלבים ואינם עולבים וכו'.

שאלה זו מורכבת ואני ממליץ לך לעיין בקישור הבא של הרב שלמה אבינר המציג את המורכבות ואף את המקורות של השאלה באופן נפלא:
www.kimizion.org/maamar/wjs66a.doc

בברכה,
אביאל