מגדות עתידות למינהן לרווקה מבוגרת

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/11/11 11:56 כג בחשון התשעב

שאלה

שלום,

תודה על המקום הזה שבו אפשר לשאול שאלות שעולות בחיי היומיום

שאלתי היא כזו : אני בת 32 ועדיין רווקה , אמא שלי קצת בלחץ , היא אישה מאמינה , הולכת לרבנים מידי פעם ופונה לכל מיני אנשים , היום היא ביקשה ממני לשתות קפה כי היא הולכת למישהי שתקרא לה...

אני מאמינה שכוח התפילה הוא גדול במיוחד שלי וגם שהבחור המתאים יגיע בזמן הנכון , לא סותר את העובדה שמאוד רוצה ומרגישה בחוסר...

האם זה בסדר לשתף פעולה עם אמא שלי בהשתדלות שלה למען הנושא או לומר לה שתניח לזה ?

כבר שתיתי את הקפה כמו שביקשה

אני פשוט לא רוצה שהפעולות שלה יעכבו את זה יותר ממה שכבר מתעכב :-)

המון תודה , שיהיה שבוע טוב

י

תשובה

שלום לך,

לפנות לאנשים כאלה זה אסור ממש, אלא שאינך יכולה לחנך את אמך ולכן לתת את יכולה בתנאי שבעצמך את יודעת שזה אסור ואינך מאמינה לזה ואינך שואלת מה היה או מתענינית ואם אמא מספרת את מגיבה בקרירות ואומרת לך שאינך מעונינית לשמוע.

חובה עליך (אם עדין לא עשית) -
1. לפנות ל2-3 שדכנים מקצועיים.
(אם לא עשית זאת בעשר השנים האחרונות - חזרי מיד בתשובה על כך. מי שאינו פונה לאיש מקצוע הוא סוגר את הסיכויים שלו להתחתן במו ידיו כמו מי שרוצה פרנסה ולא מחפש עבודה)
2. לבדוק אם בין הבנים איתם נפגשת יש מי שניתן לחדש איתו את הקשר (בפרט עם אלו שלא נראו לך מתאימים)
3. לעשות בתיקון המידות שלך, בפרט ענווה.
4. לעבוד מסודר בהתמדה ובנעימות במקום עבודה קבוע.
5. להשאיר בסדר היום שלך זמן להפגש כולל לנסוע לשם כך לכל מקום בארץ.
6. להיות מוכנה נפשית להתחתן עם גבר שאצלו אלו נישואין שניים.

אני חושב שאת צריכה להיות בלחץ (חיובי) ולא רק אמא שלך.

בברכה ובהצלחה דוד לוי