חול המועד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/10/11 01:09 טז בתשרי התשעב

שאלה

שלום רב,

כמה שאלות בנושא חול המועד:

1) לפני כניסת החג לא הספקנו לתלות את כל הקישוטים לסוכה, האם מותר לתלות אותם היום? ולהכין חדשים?

2) קניתי שמלה חדשה לכבוד אירוע משפחתי בשבת חול המועד, אך חסר לה כפתור. האם מותר לתקן את השמלה, או שאאלץ לדחות את זה לאחר החג, וללבוש שמלה ישנה?

3) האם מותר ללכת לחוג קרמיקה בחול המועד?

4) האם מותר לעבוד בחנות בחול המועד? אני עובדת זמנית, ואין לי ימי חופש, כך שאם לא אבוא לא אקבל על הימים האלה משכורת כלל, ואני מאוד זקוקה לכסף. האם ניתן להגדיר את המכירות כ'מלאכת דבר האובד'? שכן אם לא נמכור היום, לא בטוח שהלקוחות יחזרו לאחר החג..

5) שאלה אחרונה, וקצת מצחיקה, האם מותר לשלוח שו"תים באינטרנט בחג, שכן הדבר כרוך בכתיבה... והאם מותר לשלוח מיילים לחברות? האם זה משנה אם אלו תיאומים של דברים הנעשים בחג, או סתם מיילים כללים?

תודה רבה,

וחג שמח

תשובה

שלום וברכה

א. מותר לתלות קישוטים בחול המועד. מותר גם להכין קישוטים לסוכה, וזה צורך המועד.
ב. בשל העובדה שזה צורך המועד ולא מעשה אומן, וזה גם חלק מכבוד המועד ולא רק חלק מהאירוע – הדבר מותר.
ג. כל נושא מלאכות יד הנעשות לתחביב הוא נושא גבולי בחול המועד. אני נוטה שלא ללכת, כחלק מההבדלה שבין ימות החול ובין ימות המועד.
ד. אם המצב הוא שאת זקוקה לכסף זה גם לצורכי המועד, ואם מדובר בחנות שמוכרת דברים שמותר לקנות במועד – מותר לך ללכת.
ה. מותר לשלוח שותי"ם גם בשל העובדה שזו לא כתיבה האסורה הלכתית, גם בשל העובדה שזה קשור לתלמוד תורה ובוודאי שדברים שקשורים למועד, ועוד דברים. גם מיילים לחברות מותר.

כל טוב וחג שמח