איפור ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/11 15:51 כא באלול התשעא

שאלה

שלום

ברצוני לדעת אם אני מתאפרת איפור עיניים לפני כניסת יום כיפור, האם ביום כיפור עצמו מותר לי להוריד את האיפור עם מגבון לח?

ואם אני מורחת שפתון עם צבע ללא טעם לפני יום כיפור ונותנת לו להימחק לבד בלי לגעת האם זה מותר?

ואם יש לי שאריות של צבע מהשפתון על השפתיים כבר מלפני יום כיפור אפשר להכנס איתם ליום כיפור?

מה לגבי ווזלין? או כל שפתון מטפח אחר ללא צבע וללא טעם אבל עם מעט ברק האם זה מותר לשים לפני יום כיפור ולהשאר עם זה?

תודה :)

תשובה

שלום וברכה

א. הורדת איפור עם מגבון לח – מותרת. זו אינה רחיצה או מחיקה אסורה.
ב. בוודאי שמותר למרוח שפתון ולהותיר אותו ליום הכיפורים. הדבר נכון גם לגבי שאריות צבע או ווזלין.
כל טוב