תיקון חצות לנשים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 09/09/11 05:46 י באלול התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם מותר לנשים לומר תיקון חצות ?

ומהם השעות והימים שבהם נאמר תיקון חצות ?

ולגבי סליחות לנשים שלא יכולות להגיע לבית הכנסת,

האם ישנו נוסח ליחיד ? והאם מותר לנשים לומר סליחות ?

תודה רבה

וברכה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב.

נשים אינן אומרות תיקון חצות (מבחינה קבלית- הן לא שייכות בזה), וטוב שתאמרנה במקום זה "פתח אליהו" או סליחות. (סידור קול אליהו עמ' 35 למרן המקובל האלוקי הרב מרדכי אליהו זיע"א בשם הבן איש חי זיע"א (בן איש חי הלכות שנה א',וישלח הלכה ו', שו"ת סוד ישרים חלק א' סימן ט').

מותר ומצווה לנשים לומר סליחות.

מי שלא יכולה להגיע לבית הכנסת- תאמר את כל הנוסח כרגיל(כולל הקטעים בארמית) חוץ מ- יג' מידות (שאי אפשר לומר אותם ביחיד, אלא אם כן- אדם אומרם בטעמים..))

שבת שלום !

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן