ברכה על מיץ רימונים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 17/08/11 15:31 יז באב התשעא

שאלה

מה מברכים על מיץ רימונים טבעי ברכה אחרונה, ומדוע?

תודה

תשובה

שלום
יש אומרים, שלמרות שצורת הפרי נשתנתה לגמרי, כיוון שבפועל הפרי שהיה הוא שנשאר, נשארה לו ברכתו הראשונה (רמב"ם). ויש אומרים, שכיוון שהשתנה מאוד עד שצורתו הראשונה כבר אינה ניכרת עליו, איבד את ברכתו, ומברכים עליו ´שהכל´ (תרומת הדשן). וכך נוהגים למעשה ולכן , [ומכל מקום גם אם נתרסק לגמרי כך שברכתו הראשונה שהכל - ברכתו האחרונה מעין שלוש] ( בדומה לדין האורז מ"ב רב, מב, אג"מ יו"ד ח"ב כה)

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1002