שבע ברכות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/08/11 16:54 טז באב התשעא

שאלה

מבחינה הלכתית האם כאשר אישה אלמנה או גרושה שאינה בתולה מתחתנת מברכים שבע ברכות?

ומה בדבר רווקה שאינה בתולה?

שהרי כתוב בזהר אמר רבי חייא אמר רבי יוסי בתולה ירתא שבע ברכות דאתברכא בשבע בגין דבתולת ישראל ירתא שבע ברכן ועל דא אקרי בת שבע ואנתתא אחרא מאן ברכאן דילה ברכתא דבעז ורות כו' דודאי בתולה בשבע אתברכא ולא אתתא אחרא ברזא דא

ומבאר הרב פריש כי באלמנה וגרושה מברכים שלוש ברכות בלבד

שאלה נוספת: האם יש מקום להתיר לכהן להתחתן עם רווקה שקיימה יחסים חד פעמיים (מוגנים) עם איש נוצרי?

תשובה

1.שולחן ערוך אבן העזר הלכות קידושין סימן סב סעיף ו
עד כמה מברכים ברכה זו, אם היה אלמון שנשא אלמנה, מברכין אותה ביום ראשון בלבד. ואם בחור שנשא אלמנה, או אלמון שנשא בתולה, מברכין אותה כל ז' ימי המשתה.
2. רווקה שאינה בתולה - נהוג גם שבעה ימים (גם במקרה שנשא אותה אלמן)
3. מי שנבעלה לגוי אפילו חד פעמית נפסלה לכהונה, לא יעזור שום דבר.