גיור לחומרא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/11 23:04 יג באב התשעא

שאלה

לרב שלום!

אני בת לעדה האתיופית ,מקיימת תורה ומצוות ב"ה. ואני ממש מבולבלת..

ההורים שלי עלו לארץ בשנת 1991 ואני נולדתי בארץ.

הורי לא עברו גיור לחומרא, מכיון שרק בעליות הראשונות

חייבו לעבור גיור זה..

השאלות שלי הן-

א.האם אני צריכה לעבור גיור לחומרא בכל זאת?

ב. אם אעשה זאת, יכולו עליי איסורים של גיורת, ולא אוכל להתחתן עם כהן?!!? - זה אחד הדברים שהכי מרתיעים אותי מכך..

ג.איך מתבצע תהליך הגיור?

ד.ההורים שלי יהודיים ללא ספק, כל הדורות במשפחתי שמרו

את מצוות התורה והאמינו בדבקות בהקב"ה,

איזה הוכחות אפשר לתת על מנת לא לעבור את זה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברוכה הבאה. אנחנו מאוד שמחים שאת כאן.
הנושא העומד לדיון הוא מורכב מאוד. מקור העדה האתיופית הוא ביהדות, ובשל כך את חלק בלתי נפרד ממנה. מצד שני, העדה הייתה מנותקת שנים רבות ממהלכו הכללי של עם ישראל, ובשל כך התרחקה מאוד גם מהדרך בה עם ישראל חי. בשל עובדה זו, יש מהרבנים שאומרים כי כדי לחזור לכלל ישראל, לכל הלכותיו ולכל מנהגיו, יש צורך בכניסה מחודשת, שאינה גיור מלא, אלא מה שנקרא גיור לחומרא.
אני ממליץ לך לעבור את הגיור לחומרא, לא רק בשל האפשרות שהוא באמת נצרך, אלא בשל העובדה שבעקבותיו ייפתחו בפנייך שערים יותר רחבים, ותוכלי להקים בית בישראל גם עם מי שמתנה זאת בגיור לחומרא. את צודקת שיש לזה גם מחיר – לגבי נישואין לכהן.
תהליך הגיור אינו תהליך משפיל, ואינו מערער על מורשת משפחתך. הוא מהווה כריתת ברית מחודשת. הוא נעשה על ידי קבלתך מחדש לעם ישראל וטבילה.

כל טוב ושלום