למי שייך המחאה שנמצאה טחובה בתוך אבני הכותל?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/08/11 08:19 ד באב התשעא

שאלה

כב׳ הרב שרלו, אחדשה״ט!

הנה סיפור שהתפרסם היום אודות בחור ישיבה שמודה בחיטוט אחר פתקים מבין אבני הכותל ובמציאת המחאה ע״ס $100,000. על סמך ייעוץ משפטי שקיבל המוצא, הוא מתכוון לפדות את הצ׳ק לחשבונו. מן הראוי לציין שלא דווח בכתבה שהבחור גם התייעץ עם סמכות הלכתית ו/או קיבל פסק הלכה המתיר לו ליטול לעצמו את ההמחאה כאילו נהנה מן ההפקר.

כב׳ הרב שמואל רבינוביץ, רב הכותל, טוען שההמחאה דוקא שייכת להנהלת הכותל ואני נוטה להסכים עמו. לפי ההלכה, מה מוטל על המוצא לעשות עם ההמחאה ולמי היא שייכת מבחינה הלכתית? כמו כן האם יש הבדל בין מציאת צ׳ק בכותל לבין מציאתו בתוך כל בית כנסת אחר?

בברכת התורה,

דויד

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4104158,00.html

תשובה

שלום וברכה

לא ניתן לפסוק בנושא זה בלי לדעת את כל פרטי המקרה, ואני לא יודע את כל פרטי המקרה.
אם אכן מה שפורסם נכון, ושעל הצ'ק כתוב "לפקודת הכותל המערבי" אין כל ספק שההמחאה שייכת להנהלת הכותל. אולם כאמור איני מכיר את המקרה.

כל טוב