מוזיקה בתשעת הימים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 01/08/11 13:37 א באב התשעא

שאלה

האם אין שום היתר לנגן בתשעת הימים גם אם זה גורם לי לעגמת נפש גדולה? ומה אם זה אך ורק לתרגול ולא להנאה?

תודה...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

[מותר למורים לנגינה להמשיך ללמד נגינה עד שבוע שחל בו תשעה באב,] מפני שאין בלימוד נגינה שמחה לא למורים ולא לתלמידים. ומנגד אם יפסיקו יגרם הפסד למורים, וגם התלמידים יזדקקו אח"כ למאמץ נוסף לחזור למסלול הלימודים, ואולי יצטרכו עקב כך שיעורים נוספים. [וטוב שילמדו בשלושת השבועות ניגונים עצובים (ציץ אליעזר טז, יט).] ואם ממילא המורים והתלמידים רגילים לעשות הפסקה ברצף לימודיהם, אם אפשר, טוב שיעשו את ההפסקה בשלושת השבועות.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=393

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן