זמר הומו

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 06/07/11 19:22 ד בתמוז התשעא

שאלה

כבוד הרב שאלה לי אלייך האם יש בעיה לשמוע זמר הומו?

תשובה

בעזה"י

שלום,

רבי נחמן מברסלב בכמה מקומות מסתייג משמיעה של נגינה ושירה מ"אדם לא כשר" לדבריו, זמר או נגן "שופך" את נפשו לתוך הנגינה שלו ומבטא את הפנימיות שלו דרך הניגון ועל כן חושף לעיתים (גם אם הדברים לא באים לידי ביטוי באופן גלוי) את נפשו.
מנגן שאינו כשר משמיע באוזני השומע את הפגמים שיש בו.

דבריו של רבי נחמן אינם הלכה מפורשת בשולחן ערוך, ואיני יכול לומר שיש איסור מפורש להאזין למנגן שאינו כשר. אך אני סבור שיש כאן נקודה למחשבה ולתשומת לב, בייחוד כאשר זמרים ויוצרים גם כותבים את מילות שיריהם ולעיתים מבטאים בהם ברמז או במפורש את המקומות היותר בעייתים בנפשם.

בברכה
אור

בברכה
אור