מכירת חמץ שלא התבצעה.

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/04/11 14:07 כב בניסן התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

שחכתי לימכור את החמץ אשר בביתי הפסח יש בירשותי בקבוקי ויסקי וודקה אשר היו מוסתרים במחסן שבירשותי אבל לא בבית האים אוכל לישתות מהם או שאליי לישפוך אותם מאחר ולא נימכרו לפי ההלכה אשמח לתשובה מאחר ושתיה זו עולה כסף רב

תשובה

בסד
שלום רב.
חכמים גזרו על מי שלא מכר את חמצו לנוכרי ולא ביערו לפני החג [שלא יוכל להשתמש בו לאחר החג]."חמץ שעבר עליו הפסח אסור בהנאה."!!
אבל ישנם דרכי היתר במקרים מסוימים לכן פנה לרב המקומי בשאלה זו אולי הוא כן מכר את חמצך אולי כן הוא הכניס לרשימה גם את מי ששכח.
וישנה דרך נוספת בא אולי ילך הרב במקומי במידה ואפשר.
ללא דרכים אלו אין לך להשתמש בבקבוק זה לעולם.
בברכה