מדוע לא נזכרה שמחה בפסח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/11 21:34 יז בניסן התשעא

שאלה

למה התורה הדגישה את העניין של "ושמחת בחגך" דווקא בשבועות ובסוכות ואילו לגבי חג הפסח לא הודגש הדבר,נכון שלמדו שמחה ביום טוב של פסח מגזירה שווה מסוכות,אך עדיין יש מקום לשאלה מדוע התורה לא הדגישה את הדבר בפסח משא"כ בסוכות ובשבועות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כידוע יש לחגי ישראל רובד היסטורי וחקלאי:
פסח הוא חג של התחלות:
בחודשי השנה זה התחלת השנה.
בקורות ישראל זו התחלת דרכו של עם ישראל.
בטבע ובחקלאות זה מועד הפריחה וההבשלה של היבולים השונים.

פסח הוא מועד של צפיה, של תקווה ואמונה. השמחה צריכה להמתין להשלמה של הדברים כאשר זוכים לראות ברכה והצלחה, לימי הקציר והאסיף.

פסח הוא חג האביב - הכל פורח.
שבועות חג הקציר - יבולי השעורה והחיטה נאספים מן השדה.
סוכות חג האסיף - כל פירות הקיץ נאספים מן השדה.

בזמן הקציר והאסיף יש לנו יבולים - אם זה תבואה שנקצרה בשבועות או מכלול פירות הקיץ שנאספים לקראת סוכות.

כאשר אנחנו זוכים להביא יבול הביתה אנחנו באופן טבעי שמחים. כדי שלא תהיה זו שמחה של ´כוחי ועוצם ידי´, באים חג השבועות והסכות ומכוונים את השמחה להודיה לד´.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן