מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 20/04/11 20:03 טז בניסן התשעא

שאלה

הרב שלום,

שכחנו למכור חמץ ויש לנו חמץ גמור בבית (פסטה וכו')

1. האם ניתן למכור חמץ עכשו באמצע החג?

2 מה דין החמץ אחרי החג, האם צריך לזרוק הכל או שאפשר להשתמש?

תשובה

שלום לך

1. מכירת חמץ אינה מצווה או חובה שצריך לקיימה אלא נועדה בעיקר לבעלי מפעלים וחנויות מזון, כדי שהם לא יפסידו, הם מוכרים את החמץ לגוי ואם וכאשר הוא רוצה הוא רשאי (ולא חייב) למכור להם אותו בחזרה לאחר חג הפסח.
2. מכירת חמץ המקובלת בימינו, ברוב המקומות, היא בשטר בו אתה מיפה את הרבנים למכור את החמץ שברשותך בערב חג הפסח בבוקר.
מי שלא שלח יפוי כח בזמן - החמץ שלו אינו נכלל במכירה.
3. לאחר סוף זמן שריפת חמץ לא ניתן למכור את החמץ בשום מקרה, גם לא לגוי ביד.

4. חמץ שעבר עליו הפסח אסור בהנאה

לפיכך -
עליכם לעשות כעת, מיד בצאת שביעי של פסח, בדיקת חמץ וכל חמץ גמור שיש לכם בבית להשמיד ולזרוק לפח. אין לתת אותו לאחרים, גם לא לגויים וגם לא לעשות בו שום שימוש כמו דישון הגינה, לתת אותו לבעלי חיים וכד'.

בברכת תזכו לשנים רבות נעימות וטובות דוד לוי