שתל שבלול לחרש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/03/11 19:02 כה באדר א'

שאלה

ערב טוב.

רציתי לדעת האם חרש שעבר ניתוח של שתל קוכלארי (שבלול)יוצא מגדר חרש לגבי עניינים שבהלכה וחייב בכל המצוות שחרש פטור מהם. אשמח לקבל תשובה במהרה, לילך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חרש פטור מכיוון שהוא שוטה, אבל כשהוא בר דעת (אפילו על ידי אמצעים חיצוניים) איננו שוטה על פי ההלכה. כבר כתבו האחרונים (לפני מאתיים שנה) שכאשר המציאו בוינה בית ספר לחרשים, ואפשר לתקשר איתם, אין הם מוגדרים כשוטים, אלא הרבה מהם בגלל היתרונות שבהם נחשבים למעולים יותר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון