תשליך

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/09/05 11:39 כא באלול התשסה

שאלה

שלום וברכה,

יש לי כמה שאלות הלכתיות...

1. הרבה פעמים ברדיו ובכלל בהודעות שרשרת (בפלאפון וכדו') נוהגים לבקש שיתפללו לרפואת מישהו. סליחה על השאלה אבל באמת לא ידעתי מה אמורים לעשות- לפעמים אני יכולה להמשיך להתפלל לרפואת אותו אחד ובעצם כבר לא צריך ואני לא יכולה לדעת כי אינני מכירה את אותו אדם, ע"כ מה עושים? האם אחרי תקופה מסוימת פשוט מפסיקים להתפלל?

2. האם זה נכון שאשה לא צריכה לעשות תשליך?

3. האם צריך להשתחחות כשאומרים בתפילה, בסליחות "ויעבור ה' על פניו ויקרא"?

תודה רבה ושבוע טוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

1)את צריכה להתפלל באותו רגע או בסמוך ואת לא חייבת להמשיך להתפלל עבורו כל הזמן.
2)נשים לא צריכות ולא חייבות בתשליך.
3)הספרדים נוהגים שכן האשכנזים נוהגים שלא.

בברכה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן