האם הרבי הוא משיח?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/03/03 18:36 טו באדר ב'

שאלה

מלובביץ כמלך המשיח אחרי ג תמוז תשנ"ד.אני רוצה להתייחס לכמה עניינים:ראשית בגילוי דעת תורה של הרב סולביצ'יק אמר הרב בשנת תשנ"ו שהרבי עדיין יכול להיות משיח ואין להוציא את הדעה הזו מחוץ לדת האורטודוכסית!

לגבי עניין מלחמות השם אני בעז"ה יתייחס לזה בהמשך המכתב אך ראשית עליי לציין שיצא ספר בשם יחי המלך המשיח מפרי עטו של הרב שלום וולפא בו הוא מבאר איך הרבי מתאים לכל הגדרות הרמבם לבחזקת שהוא משיח וראוי לציין שיצא פסק דין שהרבי בחזקת שהוא משיח והפסק נחתם ע"י מאות רבנים!בעדודו של הרבי!חשוב לציין שכל התייחסותם של חסידיי הרבי אליו כמשיח הם תגובה ישירה לשיחות הרבי שאמר שמשיח מנחם שמו וגם מנדל!וכן אמר שמשיח צדקנו יושב ב770(בית מדרשו של הרבי ומחכה בכיליון עיננים לגאול את עם ישראל)!חשוב לציין שהספר הנ"ל שמציין איך הרבי נלחם מלחמות השם ועונה על גדרי בחזקת משיח יצא עם ההסכמות של הרב מרדכי אליהו והרב עובדיה יוסף שלי"טא.חשוב לציין שהרבי אומר בשיחת פרשת שופטים תשנ"א על עצמו שהקב"ה מינה אותו להיות נביא לעם ישראל ונבואתו היא תיכף ומיד ממש משיח בא!וזוהי נבואה של נביא אמת כפי שנבאר.לגבי שייכותה של נבואה בימינו נביא מספר מקורות:ראשית הרמב"ם באיגרת תימן כותב שהנבואה תחזור בלי ספק כהקדמה!לימות המשיח.בין כל התנאים של הרמב"ם לגבי נבואה והוא מעריך בנושא זה מאוד לא מביא הרמב"ם בהלכה זמן מסויים כתנאי.הרמב"ם מאריך באופן נבואת משה ואם מדובר פה שהלכה זאת תהיה רלונטית רק לאחר תחיית המתים הרי אנחנו נראה בעיניי בשר את משה רבינו וכי למה הרמב"ם מפרט זאת?.לגבי עניין משמתו חגי וזכריה נסתלקה וכו' חשוב לדייק שנסתלקה ולא נתבטלה כלשון הגמרא שם לשאר הדברים.לעיון יותר מעמיק עיין בשיחת הרבי.הרמב"ם דורש כתנאי לנבואה שאותו אדם יהיה צדיק וגדול בדורו לשם המחשה נביא את דברי הבבא סאלי על הרבי:עליו נאמר ולו יקהת עמים(פסוק המדבר על מה"מ ראה ספר שמן ששון מחבריך)וכי הוא ראוי לכל ואת דברי הרב מרדכי אליהו:הרבי הוא מלאך השם צבאות זה לא בן אדם!הוא משה שבדור,כל נבואותיו מתקיימות במדוייק וכן את דברי הרב עובדיה יוסף שהרבי הוא ראש גולת אריאל וכן כמו שאתם בעצמכם כתבתם התנאי השני של הרמב"ם הוא שאותו צדיק יאמר שהשם שלח אותו!הרבי ואני מצטט אומר בפרשת שופטים:שזכינו שהקב"ה בחר ומינה נביא לדור שנבואתו העיקרית היא הנה זה משיח בא והרבי אומר

תשובה

בס"ד

שלום רב!

קראתי את כל מקורותיך ומה שראיתי הוא שכתבת כי הרבי אמר על עצמו שהוא נביא וזהבהחלט יכול להיות ואינני בכלל בגדר של מי שיכול ח"ו לחלוק על הרב"י ואינני רוצה בכך ואם הוא אמר כך - הריני שמח ורוקד.

קראתי גם שהרבי מדבר על כך שאנחנו בתקופת גאולה ומשיח ולצערי יש כאלו (גם מחב"ד) שעדיין לא הפנימו את המסר הזה ואומרים שאנחנו כעת בגלות.

לא קראתי שהרבי כותב על עצמו שהוא משיח.
ושמעתי ממו"ר אבא כמה פעמים שהוא ראוי ביותר אבל לצערנו לא זכינו לראותו בעוונותינו ומי יתן ונזכה לתחיית המתים שלו ושל כלל צדיקי ישראל ומשיח בראשם - אמן!