שמות מעניינים

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 21/10/10 01:17 יג בחשון התשעא

שאלה

בס"ד

לרב שלום,בזמן האחרון אני"נתקל" בשמות משונים שאשמח לדעת מה מקורם אודה מאד עם הרב יוכל לענות לי במהרה על מקור השם "שר-שלום" ו"שאר ישוב" שמעתי ילדים שזה שמם וזה שמות יפים מאד ואשמח לדעת מה מקורם..

בתודה מראש

נ.ב אשמח עם הרב גם יוכל לכתוב מי היה אסף בתנ"ך ומה השם הזה אומר...

תשובה

בספר ישעיהו פרק ט, פסוק ה' מופיע שם בנו של ישעיהו שם שלום, שר שלום היה גם כינויו של הרבי הראשון מבעלז.
גם השם שאר ישוב הוא שמו של בנו של ישעיהו. (שם, פרק י)
אסף היה מראשי השוררים בבית המקדש. וכמה מזמורים בתהילים שפותחים ב"מזמור לאסף" נאמרו על ידיו.(ר' דברי הימים א, טו, פסוקים יז-יח)