מאין באנו של פרופסור קנוהל

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 09/10/10 15:38 א בחשון התשעא

שאלה

שלום וברכה,

חבר קנה לי ספר מרשת החניות "צומת ספרים" בשם "מאין באנו" מאת ישראל קנוהל שטוען לעסוק בדבר הנקרא "הצופן הגנטי של התנ"ך". רציתי לשאול אם אתה מכיר את הספר (או שאנא ממך התוכל לבדוק) ואם אכן קריאת הספר תואמת את דעת חכמנו ומקרב אל השכינה או האם להגיע לחנות להחליפו או פשוט להימנע מכך ולסלקו?

עדיין לא התחלתי ללמוד דרך קבע בישיבה, ורק שומע שומע דברי תורה מדי-פעם, ואיני בקיא בספרי הלימוד וממה עדיף להימנע ולמה להתקרב כדי להתחזק בתורה.

תשובה

שלום

יש בספר הזה כפירה בכמה מיסודות התורה (מאין הגיעה האומה שלנו, כיצד גובשה תורת ד´ וכדומה), אך יש בו גם מענה על כמה טענות כפירה אחרות.
אני ממליץ לך להחליף אותו ולקנות ספר מדע או תורה המוסיפה עוז ואורה, ספר שאינו בא לפרק את יסודות אמונתנו.
אל תתקרב למדעי הרוח באוניברסיטאות לפני שמילאת כרסך בתורה ויראת שמיים. לאחר שתגדל, חשוב ללמוד גם את התפיסות הללו, ולבור בהן את הבר מן התבן.

כל טוב