הבדלה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 19/09/10 13:22 יא בתשרי התשעא

שאלה

ב"ה

שלום וברכה כבוד הרב, גמר חתימה טובה ושנה טובה.

אני היחידה ששומרת תורה ומצוות בבית, והיחידה שעושה גם הבדלה...אני נורא לחוצה מההבדלה.. אני רק רוצה ליתר ביטחון לדעת שיש הסוברים שזה לא חובה לנשים ושאפשר לאכול ולעשות מלאכה בלי הבדלה... פשוט אני נורא בלחץ שאולי אני לא עושה את זה טוב וכד'...

האם מותר לעשות לפני הבדלה מלאכה?

תודה רבה מראש.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

ראשית - אסור להיות לחוצה בכלל.
זו לא דרך נכונה בעבודת ה' ובקיום מצוות.

מצוות צריך לקיים מתוך שמחה ובודאי מצוות הבדלה.

שנית - אין היתר לאשה לאכול ללא הבדלה.

מלאכה מותר לעשות אם
1. יצאה שבת מבחינת הזמן.
2. התקיים אחד משלושת הדברים הבאים:
א. התפללת ובתפילה בברכת חונן הדעת הוסף 'אתה חוננתנו'.
ב. הבדלת על כוס יין
ג. אמרת ברכת 'המבדיל בין קודש לחול ובין אור לחושך ובין ישראל לעמים' אפילו ללא ברכה בשם השם.

שלישית אין לך סיבה להסתבך
ואם יש לך שאלות תתקשרי אלי כאשר בידך סידור שלך פתוח בהבדלה

תזכי לשנים רבות ניעימות וטובות דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן