למה לא רפורמי? ומה זה קונסרבטיבי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/03/03 05:04 ו באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני יהודי (ברור) משתדל לקיים תורה ומצוות

ויש לי לבטים עמוקים על עצם היותי דווקא יהודי אורתודוקסי ולא רפורמי או קונסרבטיבי

הבקשה שלי היא : אם תוכל להסביר לי מה ההגדרה לכל קבוצה, ומה ההבדלים ביניהם?

ולמה דווקא להיות אורתודוקסי ולא רפורמי או קונסרבטיבי

תודה מראש

רון!

תשובה

בס"ד

[אורתודוקסי – ]משתדל לקיים את התורה כפי שניתנה מסיני. הוא חושב שאלוקים שיצר את העולם, היה מספיק חכם להבין את היכולות של העולם בהיותו בתחילת דרכו וגם מכיר את היכולות האפשרויות שלו בהיותו יותר מפותח. והתורה מותאמת לכל המציאויות של העולם והנבואות של אלוקים נכונות בכל מצב וענין.

[רפורמי – ]או שהוא חושב את עצמו חכם מאלוקים ולכן הוא יכול לשנות את התורה.
או שהוא חושב שאלוקים לא היה מספיק חכם לכתוב תורה שתתאים לדרגה שהעולם התפתח אליה.
או שהוא סתם לא חושב, רק נוח לו ללכת אחרי תאוותיו ולכן הוא מוריד מהתורה כל מה שמחייב אותו ולוקח ממנה כל מה שנוח לו.
או שהוא לא מאמין כלל באלוקים וכל זה רק מנהג חברתי. או שהוא מסופק ונע ונד בין אמונה לכפירה ולכן מה כשקשה לו מידי מתגבר אצלו הצד של אולי לא.
רון. האמת היא שכשאני קוראת את דברי עצמי זה נראה כאילו אני קצת מלגלגל על הריפורמים וזה לא כל כך נכון לעשות אע"פ שדברי נכונים עובדתית לגבי ההנהגה שלהם.
רוב רובם של הריפורמים הם ממש ממש לא יודעים על כל מה שאמרתי – הם פשוט נולדו לתוך זה. הבעיה היא יותר במנהיגים שלהם שיצרו דת שהובילה ומובילה את עם ישראל להתפוררות ולהתבוללות עד כדי אבדן מוחלט של זהות יהודית.
לכן הם לא עולים לארץ ולא תמצא מהם בארץ ישראל לא אחוז ולא פרומיל וכמעט ולא כלום אע"פ שבחו"ל הם כמעט שבעים אחוז.

למה הם לא פה?

כי זה קשה מידי וכל מה שקשה מיד – זה לא בשבילהם.

[קונסרסטיבי - ] זה משהו שבין אורתודוקסי לרפורמי אבל כמה שהסבירו לי – לא הצלחתי להבין בדיוק עד היום. לא הצלחתי להשכיל. לא נורא.

בהצלחה