מה פרוש: קנה לך חבר?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/07/10 19:02 כד בתמוז התשע

שאלה

"עשה לך רב.. וקנה לך חבר.." התוכל להסביר לי בפרוט מה זאת אומרת "קנה לך חבר?" זה קשור לזמן של הגלות נכון? תודה רבה ויום טוב...

תשובה

בס"ד
שלום רב,
'קנה לך חבר' לא קשור לזמן הגלות, ולא לשום תקופה היסטורית מסוימת, אלא קשור לכל אדם בכל יום.

חז"ל קובעים כאן עקרון שכל בעל ניסיון מכיר אותו: חבר אמיתי לא משיגים בחנופה ולא במתנות.
חברות אמיתית היא תוצאה של קשר שיש בו הרבה כבוד הדדי ותמיכה מסורה.
חז"ל מלמדים אותנו שחבר אמיתי אפשר להשיג רק אם משקיעים בכך תשומת לב, אכפתיות וזמן:
'קנה לך חבר' = רק אם תשקיע את כל הנדרש לכך תזכה שיהיה לך חבר אמיתי.