שילוח הקן

חדשות כיפה הרב דוד לוי 14/06/10 09:17 ב בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

על אדן חלוני בנתה יונה קן והיא כרגע יובשת ודוגרת. יש לי 2 שאלות:

1. מה צריך לעשות במצוות שילוח הקן?

2. שמעתי שזה גם סגולה לפריון האם אני יכולה לקרוא לחברה שיש לה בעיה כזו או שכדאי לי לנצל את המצווה לי ולבעלי?

תודה

תשובה

שלום לך,

1. אין אנו מקיימים מצוות כסגולות והמקיים אותם כך - ספק אם זו עבודת השם ובפרט במצוות שילוח הקן שע"פ דעת חלק מהראשונים כל ענינה הוא להדגיש שהמצוות הם גזירות הקב"ה ולא לפי תועלת או הגיון.

2. בקן ציפור בתוך הבית שלכם (אדן החלון הוא מקום פרטי חלק מהבית ולא 'בדרך' כלשון הפסוק 'שמדובר על קן שנקרה לפניך במקרה ולא בחצר שלך'.

3. לרוב הפוסקים המצווה היא רק אם האדם מעונין לקחת את הביצים לעצמו, ואם לא אז עדיף לתת ליונה לדגור עליהם.

4. ע"פ הסוד יש ענין גם אם לא התכוונת לקחת את הביצים וזאת כדי לעורר את רחמים השכינה.

לסיכום
לא שייכת מצווה זו בקן זה.
לדעתי אם אדם אינו חפץ בביצים - שלא יקיים מצווה זו ע"פ הסוד.
אם אדם קם בכל יום לתיקון חצות ובוכה על צער השכינה ומתנהג ברוב דבריו על פי הסוד - אז הוא יכול להוסיף מצווה זו ולשלח את הציפור (בקן שנמצא בדרך ולא בבית).
אם אדם מעדיף לישון, ולא קם בכל לילה לבכות על צער השכינה בתיקון חצות - מדוע הוא מקיים מצוות על חשבון הציפור, הרי זה צער בעלי חיים.
קיום מצווה זה לקיים את ציווי השם יתברך ולא כדי 'לזכות' בדברים אחרים.

בברכה דוד לוי