היחס לשינוי מין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/05/10 10:51 יז בסיון התשע

שאלה

שלום!

רציתי לשאול מה היחס של הלכה לגבר ששינה את מינו (באמצעות ניתוחים)?

יש לנו בבי"ס מנקה (גבר) שהפך את מינו לאישה...

מה היא נחשבת בעניין צניעות? לדוגמא, האם מותר שתראה אותנו במכנסיים?

תודה רבה, נעם ושני.

תשובה

שלום

נראה לומר שיש במעשה זה איסור דאוריתא של מעשה ארץ מצרים ודרכי האמורי, שהגמ' הגדירה שהוא כולל את ההחלפות בין המינים בכל מיני צורות.
לכן היחס אליו הוא כמי שעשה איסור חמור, מלבד חוסר דרך הארץ האנושי שבזה.
הוא גבר ועליו להקפיד בהלכות הרגילות, אך נראה שעליו להזהר גם ביחוד עם גברים, משום שהוא קרוב לאיסור.
אסור שהוא יראה אתכן לא צנועות.
אתם הקפידו להתיחס אליו גם בשפה של זכר, ואל תתנו להכרעתו השלילית גם לנהל את השפה שלכם.

שד' ישלח לו רפואת הנפש ורפואת הגוף