שיעור מעורב בבית כנסת על ידי אשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/05/10 18:46 ג בסיון התשע

שאלה

בישובינו ישנה אשה המעבירה שיעור בפ"ש וכיוצ"ב בפני גברים ונשים. לא מכבר פנו בבקשה לערוך את השיעור בבית הכנסת (עזרת הנשים בבית הכנסת נמצאת באותו מפלס עם האולם המרכזי ומופרדת ע"י קיר עם חלונות המכוסים בחלונות). אציין כי ישיבת האנשים והנשים מעורבת.

אבקש את דעת הרב:

האם מותר לאשה להעביר שיעור לגברים (מתוך הנחה שלבושה בצניעות וכו’ אך ללא מחיצה)?

במידה וכן, האם יכולה להעביר שיעור בבית הכנסת (בין אם בעזרת נשים או באולם המרכזי)?

אם מותר, האם שיעור שכזה יש לו היתר שיהיה מעורב (שאשה תשב לצד בעלה) או בהפרדה בלבד (ואיזו הפרדה צריך - הפרדת מקום הישיבה בלבד או מחיצה)? אודה לרב אם יואיל להסביר את האיסור, אם קיים, ולתת מראי מקומות במידת האפשר.

(אם אינני טועה, הרב אליהו שליט"א התבטא באחד השיעורים נגד שיעור מעורב)

תשובה

ב"ה

שלום.

הדבר הטוב ביותר הוא לפנות לרב הישוב או לרב האיזורי ולקבל ממנו פסק הלכה .כי הוא מכיר את הסיטואציה ויתן דעתו בודאי על האלטרנטיבה.

[עיין תשובתי "אישה שמעבירה שיעור " ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/71896]

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.