כשרות לפסח לאינפמיל

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 25/03/10 08:59 י בניסן התשע

שאלה

שלום רב.

הבן שלי בן 8 חודשים אוכל תחליף דייסה שנקרא אינפמיל. האם זה כשר לפסח? מה אני אמורה לעשות אם אני לא מוצאת אחד כזה שכשר לפסח? יש לציין שהוא מקבל את האוכל הזה בהוראת רופא אך זהו אינו פיקוח נפש. את האינפמיל ניתן לרכוש רק בעזרת מרשם.

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

אני לא יודע מה הבעיות במוצר שאת שואלת עליו . יש לברר בחברה שמיצרת או מיבאת את המוצר האם יש להם כשרות על המוצר לפסח.
אם זה תרופה ניתן לפנות לקו הפתוח של קופת חולים ולשאול שם .
אם המוצר הוא חמץ ואין פיקוח נפש בשימוש בו אסור להשתמש בו ויש לפנות לרופא המטפל ולשאול מה לעשות ומה לתת במקום.

פסח שמח וכשר.