נזם באף

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 09/03/10 13:32 כג באדר התשע

שאלה

האם מותר לעשות נזם באף?

אם אסור אז מדוע? ומה חומרת האיסור?

תשובה

שלום
מעיקר הדין מותר שכן נזם באף מוזכר בתנ"ך כדבר לגיטימי. אלא שאי אפשר להתעלם מהעובדה שהמציאות השתנתה וכיום מי שתלך עם ג'לביה וחלוק לבן תחשב כלא צנועה שכן היא מבליטה את עצמה באופן מוגזם והוא הדין לנזם מה גם שמקור הנוהג הזה בימינו לא הגיע מהמעצבות של שכונת מאה שערים בירושלים - בבחינת חדש ימינו כקדם, אלא מהתרבות החילונית שגם היא בדרך כלל מחקה את התרבות בארצות הברית ולעיתים בצורה לא כ"כ מוצלחת ואף באיחור ניכר כך שלמעשה מדובר על חיקוי של חיקוי.
ומילא אם היה מדובר על חיקוי של האנשים המכובדים שבחברה המערבית כגון לבוש של אנשי מדע ומסחר וכו´ אך כאן מדובר על אנשים שבד"כ נמצאים בשולי החברה ואינם מהעוסקים בישובו של עולם
ולכן לסיכום אין זה ראוי ומכובד להיות חיקוי של חיקוי של שולי החברה

בברכה אייל משה