שאלה
קראתי כמה תשובות כאן בנוגע לנושאים שקשורים לחרדי ודתי לאומי וברור לי שיש לכל צד את החסרונות שלו ולכן אני מתמקדת יותר בשאיפה של כל צד ובאיך נוצרה כל קבוצה ואני מנסה להבין, ההשקפה של הדתי לאומי יפה בעיניי (ולא קלה לביצוע מבלי להידרדר רוחנית), אך על סמך מה היא קמה? ומה עם העניין של 'ועשית ככל אשר יורוך מוריך' האם אין חשיבות לאזהרות של גדולי הדור ולדרך חיים שהם בונים לנו? רב גדולי הדור היום אוסרים לעשות שירות לאומי וגם דתיים לאומיים בעצמם מודים שהשירות הוא בעייתי(באולפנה כבר מיידעים אותנו לגבי הנסיונות שיש שם)ובכל זאת זה קיים. אנחנו יותר חכמים מהם? מזה העניין של דעת תורה? ואני מדגישה גדולי דור כמו הרב קנייבסקי, הרב עובדיה יוסף ולא רבני ישיבות או רבנים רגילים. ודבר נוסף- מה עם שלושת השבועות של לא למרוד בחומה ולא להחיש את הגאולה בצורה מעשית? הדברים שכתבתי הם באמת לשם ההתעניינות ולא חלילה בשביל להקניט אף צד, אני בלבטים עמוקים לגבי הנושא ואשמח לקבל תשובה בהקדם.
תשובה
שלום לך
הציונות הדתית מיישמת את התורה באופן השלם ביותר היא קמה על סמך המטרה לקיים את כל מצוות התורה בלא לוותר על חלקים חשובים ממצוות התורה כגון המצווה להתפרנס ולא להטיל את עצמך כעול על החברה וכפי שמופיע בגמרא ונפסק ברמב"ם. וכן לקיים את מצוות "ישוב הארץ" שעליה אמרו חז"ל שהיא שקולה כנגד כל המצוות וכן מצוות ההגנה על עם ישראל שהיא מלחמת מצווה "עזרת ישראל מיד צר" "הצלת נפשות" ו"לא תעמוד על דם רעך".וכו´
גם הרבנים החרדים כמובן מכירים בחשיבות המצוות הללו אך מתוך חשש של התקלקלות הם מתירים באופן זמני להתמקד בלימוד התורה עצמו אך וודאי שגם הם מודים שאשרי המקיים את כל המצוות.
הציבור התורני אכן נשמע להוראת גדולי הדורות ובראשם הרב אברהם יצחק הכהן קוק שהיה מגדולי הדורות האחרונים בתורה במידות ובמעשים טובים ומי לנו גדול ממנו ? ולאחריו בנו הרב צבי יהודה זצ"ל והרב אברהם שפירא זצ"ל ועוד ועוד רבים גאונים וצדיקים.
ולהלן ביאור מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד ולהרחבה עייני בספרים באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=133
דברי תורה לפרשת השבוע
החלק הכי טוב בשולחן השבת שלכם: רעיונות קצרים, עמוקים ונגישים על פרשת השבוע היישר לתיבת המייל שלכם