הוספת מים חמים לחמין

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/12/09 11:27 כ בכסלו התשע

שאלה

שלום,

האם מותר להוסיף מים רותחים, לחמין שעומד על מקור אש, בשישי בערב ע"מ שלא יתייבש במהלך הלילה?

הערה - הכוונה לחמין שכבר התבשל די צרכי בערב שבת אך מעוניינים לאוכלו בשבת בבוקר והוספת המים אמורה למנוע ייבושו.

תודה ויום טוב.

תשובה

שלום לך

[רבים מיוצאי ספרד נוהגים להחמיר כדעת השולחן ערוך, ואילו יוצאי אשכנז ותימן נוהגים להקל להוסיף מים חמים מהדוד שעומד על האש לתוך קדרת החמין ושאר תבשילים]

ולהלן מקור התשובה מספר פניני הלכה שבת מאת הרב אליעזר מלמד ולהרחבה עיין בספר באתר ישיבהhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428