שמות מלאכים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 11/11/09 20:24 כד בחשון התשע

שאלה

נאמר שאסור להגיד שמות של מלאכים כמו שמו של המלאך המופיע במסכת חגיגה דף טו עמוד א' אותו רואה אחר.

למה אסור להגיד שמות של מלאכים?

מה העונש על אמירת שם של מלאך?

תשובה

בעזה"י

שלום,

שמות של מלאכים כמו צרופי שמות קדושים אחרים אינם "מילים" רגילות אלא צרוף של אותיות שמסמל כוח אלוקי ורוחני מסויים.

לכן לא נכון להגות את הצרוף הזה כמילה.
היות שלצרופים כאלה יש עוצמה ויש צדיקים שיודעים לכוון ולייחד ו"להתחבר" לעוצמה שגלומה בהם- אנו נמנעים מלומר אותם "סתם" או ללא צורך.

אין על כך עונש- פשוט נמנעים מלומר אותם -הן מכיוון שההגייה אינה כמו שכתוב והן משום כבוד למה שהם יכולים ועשויים לסמל.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת